GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Hunden dog - ägarna dömda för djurplågeri

     Parets hund var svårt sjuk och avmagrad när den dog. Borås tingsrätt dömer nu paret som ägde hunden för djurplågeri. Anledningen är att hunden inte fick vård i tid eller avlivades.
     Borås • Publicerad 13 oktober 2021 • Uppdaterad 13 oktober 2021
     Arkivbild. Paret dömdes för djurplågeri efter att ha vanvårdat sin treåriga hund som dog lidande.
     Arkivbild. Paret dömdes för djurplågeri efter att ha vanvårdat sin treåriga hund som dog lidande.
     Foto: Johan Valkonen

     Paret kom in med sin döda hund till djursjukhuset Blå Stjärnan i Borås då försäkringsbolaget ville att hunden skulle obduceras. Den treåriga hunden var mycket avmagrad och hade intorkad avföring på benen.

     Obduktionen visade att hunden lidit av tumörer och infektioner under en längre tid. Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) konstaterade att hunden hade vanvårdats.

     Under rättegången nekade paret och hävdade att hunden varit frisk nästan hela tiden och att de inte märkt något konstigt.

     Både mannen och kvinnan dömdes för djurplågeri, till villkorlig dom och 30 dagsböter vardera. Tingsrätten slår fast att hunden hade lidit under sin sista tid i livet.

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås?

     Just nu kan du köpa paketet BT Digital Plus i fyra månader för totalt 400 kr.

     Du får bland annat granskande reportage, livesändningar och senaste nytt från Borås och Sjuhärad.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.