GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Högt tryck på testmottagningen

     På testmottagningen för covid-19 på Knalleland var trycket hårt under måndagen. Alla tider tog slut. De nya testrekommendationerna kan ha spelat in.
     Borås • Publicerad 22 november 2021
     Arkivbild.
     Arkivbild.
     Foto: Johan Borehed

     Under måndagen togs de nya testrekommendationerna från FHM i bruk. På testmottagningen på Knalleland tog alla tider slut den första dagen.

     Per Svensson är testsamordnare på mottagningen. Han jobbar hårt för att lösa fler tider.

     – Efterfrågan på testtider har ökat väldigt. Vi försöker lägga in extratider och extrapersonal så gott vi kan, säger han till P4 Sjuhärad.

     Han tror att de nya testrekommendationerna spelar in i det höjda trycket på tider.

     – Många har ju vanliga förkylningar. Men med de nya rekommendationerna ska man testa sig även om man är vaccinerad, säger han till radiokanalen.

     För att erbjuda fler tider så ska mottagningen ta in extrapersonal under resten av veckan.

     – Vi lägger ut tider varje dag och vi försöker fylla på så att det finns fler tider, senast dagen efter, säger Per Svensson.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.