GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Högskolan covidanpassar undervisningen

Högskolan i Borås kommer att vidta fler åtgärder för att covidsäkra undervisningen efter regeringens senaste besked.
Borås • Publicerad 12 januari 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Tomas Karlsson

I måndags skrev vi om att Högskolan i Borås står fast vid att en del tentor ska vara salstentor på plats - trots att studenter uttryckt oro för detta på grund av den ökade smittspridningen.

Högskolan i sin tur skulle då se till att studenterna kan hålla ordentligt avstånd till varandra under tentorna.

Efter de nya beskeden från regeringen kan ytterligare anpassningar ske.

– Vi kommer att se till att begränsa storföreläsningarna. Det kan bli aktuellt att sätta en gräns på max 70 personer i salen och att byta till större salar, säger Claes Lennartsson, samordnare för Högskolans coronaarbete, till BT.

Även för tentorna kan det begränsas till 70 personer per sal.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.