GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Hemtjänstföretag slutar med verksamhet

     Arkivbild.
     Arkivbild.
     Foto: Jan Pettersson

     Det är det privata företaget Anneliinas hemtjänst som upphör med sin verksamhet den 17 juni. Företaget blev omskrivet i början av maj då man hade inbrott och blev av med bland annat bilar, telefoner och datorer (där mycket av stöldgodset senare hittades dumpat i skogen). Om detta har med upphörandet att göra är oklart.

     Anneliinas hemtjänst har idag 26 brukare som alla fått ett brev från Borås Stad med information om att företaget upphör med sin verksamhet.

     – Alla brukare kontaktas personligen av sin biståndshandläggare, för att få göra ett nytt val av hemtjänstutförare, säger Christina Lindén, enhetschef på myndighet på Vård- och äldreförvaltningen, i ett pressmeddelande.

     De 26 brukare som drabbas får möjligheten att välja antingen kommunal eller privat hemtjänst enligt Borås LOV-avtal (Lag om valfrihetssystem).

     Allegio Omsorg tar från och med den 18 juni över Anneliinas hemtjänsts verksamhet och personal, genom en så kallad inkråmsförsäljning.