GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Helgens tre tips

Första helgen i december är här. Den första snön har fallit och julen närmar sig med stormsteg. Men stressa inte, Borås DLY tipsar om tre saker som du kan göra i helgen.
Borås • Publicerad 3 december 2021
På lördag kan du lyssna på julkonsert i Caroli kyrka. Borås bjuder även på ett världsrockband och en stor padelturnering.
På lördag kan du lyssna på julkonsert i Caroli kyrka. Borås bjuder även på ett världsrockband och en stor padelturnering.Foto: Curt Ylving

Julkonsert i Caroli kyrka

En traditionell julkonsert med Hemvärnets Musikkår. Konserten tros ha anor från 1914 då Älvsborg Regemente flyttade till Borås. Klockan 12.00 på lördagen börjar konserten. Musikerna består av ett 40-tal personer mellan 18–86 år. Dirigerar gör Magnus Hylander och solist är Karin Dahlberg som från början kommer från Håcksvik. Perfekt innan en eftermiddag på stan för att få den där extra julkänslan.

Padelturnering i Boråshallen

Japp, Boråshallen har blivit padelarena för en helg. Euro Finans Invitational är en fristående tour där den svenska eliten gör upp i par med spelare i världsklass. Är du en inbiten padelspelare eller någon som är nyfiken på padel så är Boråshallen stället för dig den här helgen. Turneringen håller på från idag, fredag, och imorgon. Grymt padelspel utlovas.

Graveyard på Klubb Undergrunden

Vilken bokning Klubb Undergrunden har löst här. Det göteborgska bandet släppte ett självbetitlat album 2007 och har sedan turnerat och lockat storpublik världen runt. De har öppnat för legendband som Iron Maiden och Guns N' Roses och är ett liveband av rang. Konserten är imorgon, lördag, och gillar du tung retrorock så är det nog här du ska vara på lördagskvällen.

Utöver dessa tre tips finns det självklart mycket mer att göra i Borås under helgen. Bland annat spelar Moonica Mac på Sagateatern, Borås City firar andra advent på stan och RFSL Sjuhärad firar 50 år.

Vad ni än tar er för i helgen så önskar vi en riktigt god sådan. Ta det försiktigt i trafiken.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.