GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Helgens tre tips

     Helgen står för dörren. Borås DLY tipsar om tre saker värda att hålla koll på i helgen.
     Borås • Publicerad 10 september 2021
     Arkivbild. Borås Triathlon arrangeras i helgen.
     Arkivbild. Borås Triathlon arrangeras i helgen.
     Foto: Johan Valkonen

     1. Borås Triathlon och Swimrun

     Under 10-11 september arrangeras Borås Triathlon. Natursköna Almenäs är tävlingscentrum och enligt arrangörerna är ambitionen ”att producera den mest natursköna och bäst arrangerade triathlontävlingen för nybörjare, motion och elit”. En hel och en halv Ironmandistans ska genomföras, samt en sprintdistans. På söndagen är det också Borås Swimrun, där de tävlande ska springa och simma på Almenäs och i Öresjö.

     Helt klart värt att titta på och förundras över uthålligheten och kraften hos atleterna.

     2. Orkesterfestival

     Svenska Kyrkan i Borås firar Borås 400 år med en orkesterfestival i Gustav Adolfs kyrka under lördagen. Det kommer bjudas på ett brett program med klassiska pärlor, musikal- och filmmusik och med fem olika orkestrar. Håller på mellan klockan 12-18 och det är gratis. Perfekt eftermiddagsaktivitet för familjen.

     3. Vandringens Dag

     Borås och Sjuhärad har en underbar natur och härliga vandringsstråk. På lördagen är det Vandringens Dag, som instiftades av STF (Svenska Turistföreningen). Gillar du att vandra, eller bara att uppleva natur så är detta en perfekt dag för dig. Det finns en rad olika spännande och äventyrliga aktiviteter och naturupplevelser runt om i trakten under dagen. Aktiviteterna och vandringarna som bjuds hittar du här.

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås?

     Just nu kan du köpa paketet BT Digital Plus i fyra månader för totalt 400 kr.

     Du får bland annat granskande reportage, livesändningar och senaste nytt från Borås och Sjuhärad.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.