GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

HELA LISTAN: Här kan du fira midsommar i Borås

Med endast några dagar kvar till årets midsommarafton finns det flera chanser att kunna fira i Borås.
Borås • Publicerad 19 juni 2022 • Uppdaterad 21 juni 2022
Arkivbild på midsommarfirande i Väla, Hofsnäs i Tranemo kommun.
Arkivbild på midsommarfirande i Väla, Hofsnäs i Tranemo kommun.Foto: Bengt Lagerstedt

Hela listan

Midsommarafton i Rångedala

Firandet är vid Hembygdsgården i Algutstorp, Rångedala. Det börjar klockan 9.00. Vid 12 startar midsommarfirandet med ringlekar, lotterier samt kaffeservering.

Midsommar på Almenäs

Almenäs Café och Kök öppnar från klockan tio och serverar allt ifrån silltallrik till räkmackor. Klockan 13 börjar stången att kläs med blommor. En och en halvtimme senare sker midsommardansen kring stången för stora och små.

Midsommarfirande med Kinnarumma Hembygdsförening

Firandet är vid Hembygdsgården i Flenstorp. Stången reses upp klockan 11 och sedan blir det dans och lek. Firandet håller igång mellan 11-13. En uppmaning är att komma dagen innan och klä stången klockan 14.

Midsommarfirande i Ramnaparken

En av Borås äldsta hembygdsföreningar, Westergyllen, bjuder på ett traditionellt midsommarfirande i Ramnaparken. Mellan klockan 12 till 15.30 håller firandet igång. En nyhet för i år är att Borås museum har öppet 12-14.30 med fokus på deras Alfons Åberg-utställning.

Midsomarfirande på Sandevi

Mellan klockan 14-16 är det dags för midsommarfirande tillsammans med Sandared IF. Under dagen kommer det bli dans runt stången, pilkastning, lotteri och chokladhjul.

Fira midsommar på Sandhult

Det går också att fira midsommar i Sandhult. Det är Sandhults Byalag som anordnar firandet. Det startar klockan 15 vid församlingshemmet.

Midsommarfirande med Borås Camping

Allt ifrån trampbåt, lotterier och kanoter att paddla i finns på campingen. Klockan 9 kan man vara med och klä midsommarstången. Från klockan 16 startar firandet och inleds av ett gästspel av Lejonet Simba. Vid halv fem börjar den första dansen kring midsommarstången.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.