GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Han tilldelas Gullsaxarna 2021 för ”en utomordentlig gärning för Borås”

     Borås • Publicerad 22 november 2021
     Kjell Berggren tillsammans med kommunfullmäktiges förste vice ordförande Ulrik Nilsson vid Stadshusmiddagen i lördags.
     Kjell Berggren tillsammans med kommunfullmäktiges förste vice ordförande Ulrik Nilsson vid Stadshusmiddagen i lördags.
     Foto: BORAS TME

     Under måndagen tillkännagavs det att Kjell Berggren tilldelas Gullsaxarna 2021. Prisets syfte är att hedra en utomordentlig gärning för Borås.

     ”Hur en stad eller kommun tar hand om sin historia, inte minst sin stadsbyggnadshistoria, säger mycket om de människor som lever och verkar på platsen. Entreprenören och stadsbyggaren Kjell Berggren är en av de människor som med sitt engagemang, sitt kunnande och sin breda lokalförankring verkligen gjort skillnad i Borås när den gamla staden målmedvetet och pietetsfullt bytt kostym och förvandlat industrihistoria till modern och funktionell stadsbyggnad.” står det i ett pressmeddelande från Borås stad.

     Fakta

     Motivering

     Med stort engagemang och kärlek till den egna staden och dess byggnader har han väckt en del av Borås ur dess törnrosasömn, gjutit nytt liv i husen och förvandlat sina idéer till ett stycke modern stad full av liv.

     Kjell Berggren tilldelas Gullsaxarna för år 2021.

     Isabelle HaagSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.