GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Gymnasieelever anordnade klädbytardag

     Bäckängsgymnasiets elevkår satsade på en klädbytardag som en motvikt till den överkonsumtion som de anser att handelns Black week uppmuntrar till.
     Borås • Publicerad 25 november 2021
     Klädbytardagen drog mycket folk. Arrangörer var elevkåren på Bäckängsgymnasiet.
     Klädbytardagen drog mycket folk. Arrangörer var elevkåren på Bäckängsgymnasiet.
     Foto: Jan Pettersson

     Det startade som Black Friday. En speciell readag som på senare år har utvecklats till en hel vecka - Black week.

     Elevkåren på Bäckäng anordnar en klädbytardag istället för att konsumera nya plagg. Ett sätt att motverka att det köps onödigt mycket under Black week.

     – Att koppla den (klädbytardagen) till Black week är ett sätt att visa på den onödiga konsumtionen, säger elevkårens ordförande Alice Oscarsson.

     Informationen om klädbytardagen gick ut på sociala medier i förra veckan. Den som ville fick lämna in upp till 15 plagg och i retur få en biljett att hämta ut lika många plagg som man lämnade in.

     Under onsdagen anordnades klädbytardagen. Det var full fart direkt och köbildning innan det öppnade.

     Många plagg fick nya ägare, men alla hämtade inte ut lika många plagg som man lämnat in. Det som blir över kommer att skänkas till en, ännu icke bestämd, välgörenhetsorganisation.

     Black Week-erbjudande

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås? Just nu kan du köpa Digital Bas i fem veckor för endast fem kronor.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.