GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Guidar män in i vårdyrken

     Projektet Män i Hälsa i Sjuhärad hjälper till att möta omsorgens personalbehov och slår samtidigt ett slag för jämställdhet. De utbildar nu vårdanställda i värdskap för att ta emot män som vill prova på yrket.
     Borås • Publicerad 23 november 2021
     Män i Hälsa har workshop på ett LSS-boende i Borås inför att ta emot nya manliga medarbetare.
     Män i Hälsa har workshop på ett LSS-boende i Borås inför att ta emot nya manliga medarbetare.
     Foto: Anne Engström

     Män i Hälsa hoppas kunna locka män till omsorgen. Projektet har funnits i Sjuhärad sedan januari 2020. Ett 30-tal intresserade män samlades då. Tanken är att männen ska slussas ut till olika verksamheter men pandemin har försenat det hela.

     – Men nu är vi på väg att rekrytera och få ut det första gänget män på arbetsplatserna, säger Män i Hälsas projektledare Petra Lindberg på Sjuhärads samordningsförbund, till BT.

     Samtidigt utbildar de sex pilotgrupper i bland annat Borås kommun i värdskap. Under fem träffar pratar de om olika aspekter i sitt arbete som de senare ska kunna föra över till de inslussade männen.

     Black Week-erbjudande

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås? Just nu kan du köpa Digital Bas i fem veckor för endast fem kronor.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.