GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Grundskolelärare kom berusad till jobbet

     En grundskolelärare i Borås har vid tre tillfällen kommit till skolan onykter. Läraren har nu fått en skriftlig varning och kan avskedas om det händer igen.
     Borås • Publicerad 13 september 2021
     Genrebild. Bilden har ingenting med händelsen att göra.
     Genrebild. Bilden har ingenting med händelsen att göra.
     Foto: Anton Hedberg

     Borås stads grundskoleförvaltning skickade i somras ut en varning till en lärare i kommunen. Enligt varningen hade läraren brutit mot sina skyldigheter i anställningsavtalet.

     Anledningen till varningen är att läraren kommit berusad till jobbet en dag i april. En lektion ska ha behövts avbrytas på grund av lärarens tillstånd. Läraren ska ha kontrollerats med alkoholmätare och ska blåst ett högt värde.

     Läraren ska också ha kommit till skolan onykter vid två tidigare tillfällen. Enligt varningen kan lärare bli avskedad om det händer igen.

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås?

     Just nu kan du köpa paketet BT Digital Plus i fyra månader för totalt 400 kr.

     Du får bland annat granskande reportage, livesändningar och senaste nytt från Borås och Sjuhärad.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.