GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Grand donerar till Borås grundskolor

Renoveringen av Quality Hotel Grand började i september. Nytt ska in och det gamla ska ut. Men inget slängs. Istället donerar hotellet bord, stolar och whiteboardtavlor - till Borås Stads grundskolor.
Borås • Publicerad 8 september 2021
Grands nya VD, Jonas Eklund, står inför ett stort renoveringsarbete. Det gamla inventariet har donerats till olika grundskolor i Borås Stad.
Grands nya VD, Jonas Eklund, står inför ett stort renoveringsarbete. Det gamla inventariet har donerats till olika grundskolor i Borås Stad.Foto: Jan Pettersson

Quality Hotel Grand har donerat 200 konferensbord, 30 whiteboardtavlor och 100 stolar och fåtöljer till ett par av Borås grundskolor. Det är ett initiativ som nu hyllas från skolorna som tagit emot delar av inventariet.

– Det hjälper oss att utveckla verksamheten och bidrar därmed till att hjälpa eleverna att nå sina mål och sina drömmar. En satsning för våra barn och ungdomar är en satsning på framtiden, säger Sanna Karlsson, intendent på Bodaskolan.

Jonas Eklund är nybliven VD på Grand:

– Efterfrågan på alla dessa konferensbord har varit väldigt stort och jag har haft många trevliga samtal med glada rektorer som nu kan fräscha upp sina skolor. För mig som ny VD på Quality Hotel Grand är det viktigt att vi på har ett nära samarbete med staden, invånarna och kommunen, säger han i ett pressmeddelande.

Utöver möbler till skolorna har Grand även donerat runt 10 000 artiklar och 1,5 ton porslin till Åter I Bruk, en satsning av Borås Stad, som arbetar med återanvändning av inventarier.

Skolorna som tagit emot möbler från Grand är Engelbrektsskolan, Bodaskolan, Viskaforsskolan, Dalsjöforsskolan, Fristadsskolan och Gula Skolan i Fristad.

Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås?

Just nu kan du köpa paketet BT Digital Plus i fyra månader för totalt 400 kr.

Du får bland annat granskande reportage, livesändningar och senaste nytt från Borås och Sjuhärad.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.