GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Giftigaste platsen i staden – kan ge cancer

Viskan är det mest förorenade området i Västra Götaland.
I ån finns det ämnen som är cancerframkallande.
Borås • Publicerad 23 mars 2022
Viskan.
Viskan.Foto: Anton Hedberg

Viskan toppar länsstyrelsens prioriteringslista för åtgärder och det har funnits en plan att sanera Viskan ända sedan år 1998. Men det har aldrig blivit av.

Ilsa Postma är projektledare för saneringen av Viskan. Hon jobbar för att man ska komma igång med det så snart som möjligt.

– Vi vill verkligen komma i gång och vi står redo, säger hon till BT.

I nuläget har man en ny upphandling av konsulter på gång. Enligt Postma kan det praktiska arbetet med saneringen börja om cirka sex år och vara klart om tio.

Läs mer i BT här om varför projektet har dragit ut på tiden och vilka gifter som finns i Viskan.

Adam ÅstrandSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.