GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Företaget först i Sjuhärad med eldriven tung lastbil

Boråsföretaget HK Express är först i Sjuhärad med att en helt eldriven tung lastbil.
Borås • Publicerad 14 januari 2022
Henrik Kronqvist, vd HK Express, provsitter den nya helt eldrivna lastbilen.
Henrik Kronqvist, vd HK Express, provsitter den nya helt eldrivna lastbilen.Foto: Lars-Åke Green

I landet som helhet finns ett 40-tal helt eldrivna tunga lastbilar i trafik. På torsdagen levererades en sådan till Boråsföretaget HK Express.

Det är den första i Sjuhärad.

– Vi vill vara med och bidra till en framtida fossilfrihet. Nu kan vi erbjuda den typen av transport och jag vet att det finns ett intresse för det här från kunder i stan. Så småningom kommer alla att behöva gå den här vägen, säger företagets vd Henrik Kronqvist.

Beroende på last, väderförhållanden och körsätt räknar man med att lastbilen ska kunna köra omkring 25 mil på en laddning.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.