GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Fallfärdigt ödehus rivs snart - kan bli 20 ny lägenheter

     Huset i Villastaden står öde. Men snart kan det rivas och istället bli 20 nya lägenheter. Planförslaget är ute på granskning.
     Borås • Publicerad 10 september 2021
     Det fallfärdiga huset ska snart rivas och ge plats åt ett 20-tal lägenheter.
     Det fallfärdiga huset ska snart rivas och ge plats åt ett 20-tal lägenheter.
     Foto: Rebecka Åsbrink Claesson

     Huset, från 1910, ägs av Bostäder i Villastaden och ligger i korsningen Femte Villagatan och Nedre Tjädergatan. Planen från början var att renovera huset, men det ansågs vara för dyrt. Nu vill man istället riva och bygga nytt.

     Den nya planen är ett trevåningshus med omkring 20 lägenheter. Just nu är planförslaget ute på granskning, vilket innebär en sista chans för remissinstanser och andra berörda att tycka till.

     Granskningstiden avslutas den 24 september och byggstart väntas bli till 2022.

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås?

     Just nu kan du köpa paketet BT Digital Plus i fyra månader för totalt 400 kr.

     Du får bland annat granskande reportage, livesändningar och senaste nytt från Borås och Sjuhärad.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.