GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Få polischefer med utländsk bakgrund – nu vill man ändra på det: ”Det går lite trögt”

Det är för få personer i ledningen av polisen som har utländsk bakgrund, enligt nätverket Eklöven, som är grundat av bland annat Boråspolisen Nadim Ghazale.
– Jag och några fler tycker att det går lite trögt, säger han till P4 Sjuhärad.
Borås • Publicerad 14 maj 2022

Ghazale är en av grundarna till det nystartade nätverket Eklöven som ska arbeta för mångfald inom poliskåren.

– I vårat nätverk utgår vi från mångfalden med etnisk bakgrund, det är det vi ser fattas ganska mycket i ledningsgrupper och på chefsnivåer. Vi vill egentligen bara synda på den processen lite grann, säger han till P4 Sjuhärad.

På frågan om han tycker polisen är dålig på mångfald svarar han så här:

– Jag tror de flesta är dåliga på mångfald, man är bara olika nivåer. Jag vill tro att väldigt många fler än polisen är dåliga på det.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.