GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Elsparkcyklarna ska utredas efter kritiken

     Borås • Publicerad 10 juni 2021
     Efter ett förslag från Vänsterpartiet ska elsparkcykelfrågan nu utredas närmre.
     Efter ett förslag från Vänsterpartiet ska elsparkcykelfrågan nu utredas närmre.
     Foto: Lars-Åke Green

     Sedan elsparkcyklarna kom till Borås tidigare i år har deras vara eller icke vara debatterats flitigt. Nu ska kommunen titta närmre på frågan, efter ett förslag från Vänsterpartiet.

     Vänsterpartiet vill införa en särskild kommunal taxa för att upplåta mark för elsparkcyklar.

     ”Vänsterpartiet är inte emot att nya trafikslag introduceras i stadsmiljön, men ser att det finns behov av att reglera villkoren för att bedriva verksamhet på allmän platsmark”, går det att läsa i förslaget.

     Ida Legnemark, ledamot i kommunstyrelsen utvecklade förslaget i kommunstyrelsen:

     – Vi har företag som betalar avgifter för att ha uteserveringar - ska det då vara fritt fram att placera elsparkcyklar i det offentliga rummet, sade hon.

     Läs mer på Borås Tidning.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.