GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Elever delar ut gratis mensskydd

     Bäckängsgymnasiets kvinnoförening har tagit initiativet till att dela ut gratis mensskydd för att stötta elever med mens. Nu hoppas de att fler skolor blir inspirerade.
     Borås • Publicerad 25 november 2021
     Elevföreningen Venus har placerat ut gratis mensskydd på tre av Bäckängsgymnasiets toaletter.
     Elevföreningen Venus har placerat ut gratis mensskydd på tre av Bäckängsgymnasiets toaletter.
     Foto: Lars-Åke Green

     Skolans kvinnoförening, Venus, har sedan en vecka tillbaka placerat ut gratis mensskydd på tre av skolans toaletter. Tidigare har de delat ut mensskydd i sin föreningslokal, men nu har de tagit det steget längre.

     På toaletterna finns små lådor innehållande bindor, tamponger och menskoppsservetter. Innan kunde man köpa mensskydd i skolans kafeteria, men att skolan skulle ta betalt för produkterna ställde sig föreningen frågande till.

     – Lika mycket som toalettpappret är gratis så tycker vi att mensskydd ska vara det. Att ha mens är inget man ska behöva dölja eller skämmas över – därför är det också en självklarhet att mensskydd ska finnas på toaletterna, säger Josefine Blid, föreningsmedlem, till BT.

     Initiativet har mottagits positivt från eleverna på Bäckäng. Nu hoppas föreningen att fler skolor ska ta efter idén och också dela ut gratis mensskydd till behövande tjejer.

     Black Week-erbjudande

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås? Just nu kan du köpa Digital Bas i fem veckor för endast fem kronor.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.