GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Efter upploppet på Norrby - samtliga frikänns

Borås tingsrätt frikänner samtliga elva män som åtalades för våldsamt upplopp på Norrby.
Borås • Publicerad 12 januari 2022
Arkivbild på polisen under upploppet på Norrby.
Arkivbild på polisen under upploppet på Norrby.Foto: Lars-Åke Green

Storbråket inträffade den 22 juni på Norrby. Flera hundra personer uppges ha varit på plats och enligt poliser skedde både bråk och rusningar. Stämningen beskrevs som oerhört hätsk.

Tingsrätten skriver att det framgår på film att ett antal personer bråkat med varandra, men att det inte har varit fråga om att de har agerat med ”förenat våld för att sätta sig upp mot myndighet eller hindra eller framtvinga någon viss åtgärd.”

Kammaråklagaren kommer med stor sannolikhet kommer att överklaga samtliga frikännanden till hovrätten.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.