GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dödshotade åklagare - döms till fängelse

Vid flera tillfällen riktade en man i 40-årsåldern allvarliga dödshot mot tre åklagare i Borås. Nu döms han till tre års fängelse.
Borås • Publicerad 14 januari 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Julia Karlsson

Det hela började när mannens barn blivit omhändertagna och placerade i familjehem. Mannen fick reda på var barnen befann sig och började kontakta och hota det par som barnen bodde hos.

Mannen fick ett kontaktförbud, men överträdde det flertalet gånger.

Åklagaren som utfärdade kontaktförbudet fick sedan också ta emot dödshot från mannen. Ytterligare två åklagare fick ta emot liknande hot från mannen.

Nu döms han av Borås tingsrätt för olaga förföljelse, olaga hot, hot mot tjänsteman och övergrepp i rättssak. Straffet blir tre års fängelse och han ska även betala skadestånd till de drabbade.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.