De tar över Cecils gamla lokaler

.
Foto: Anders Robertsson

För två år sedan blev det klart att den klassiska Boråsrestaurangen Cecil skulle stänga.

Några månader senare verkade det som att det skulle bli kontor i lokalerna, men så har det inte blivit och nu är det klart att det kommer in en hyresgäst med helt annat inriktning, det är nämligen tatuering- och piercingstudion Pistolero som flyttar in och tar med sin flera nya verksamheter. Det preliminära samlingsnamnet är Studio Cecil och kommer utöver tatuering- och piercingstudio innefatta bland annat frisörsalong, café, PT-verksamhet, healing, yoga, brädspel, fransar, böcker och make-up. Ja listan som ägaren Qia Hjelmäng drar är lång.

– Och vi är öppna för att hitta nya spännande verksamheter som skulle kunna passa in, säger hon.

Just nu görs en stor renovering av lokalen för att passa de nya hyresgästerna. Balkongen har byggts ut och de två köken är helt utblåsta. Inflyttningen är 1 april och man räknar med att kunna öppna några veckor senare.

Att samla flera företag och verksamheter på samma ställe är en unik satsning som Qia Hjelmäng tror är perfekt för framtiden och för Borås.

– Borås är en stad att göra kreativa saker i, och detta är på många sätt Borås nya scen för kreativitet. Vi vill att människor ska komma hit och hänga i den härliga miljön vi håller på att bygga upp och exakt hur det blir vet vi inte än. Men jag tror att det här är framtiden. Att många verksamheter finns på samma ställe och att de verksamheter som finns under taket varierar.