GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Då invigs Borås nya torg

Lördagen 1 oktober är det dags för invigning av det nya Posttorget. Dagen firas genom tipspromenad, musik, aktiviteter och fika.
Borås • Publicerad torsdag 12:56 • Uppdaterad torsdag 12:57
Det nya Posttorget.
Det nya Posttorget.Foto: Borås stad

Borås stad och Borås TME håller i invigningen av det nya Posttorget. I ett pressmeddelande beksriver de parken så här:

”Viskan är ett viktigt inslag i Borås stadsmiljö, därför har vi skapat en större närhet till Viskan genom att bygga en brygga på Posttorget som gör Viskan mer tillgänglig för dess besökare. Torget har också utformats för att vara en mötesplats för sociala kontakter och kulturella inslag som kommer öka tryggheten i området. Dessutom har torget söderläge, så nu kan du avnjuta vyn över Viskan och den vackra väveribyggnaden i kvällssol!”

Torgytan på Posttorget är tänkt att vara en trygg plats med närheten till Viskan.

– Vi har bland annat tänkt igenom materialval för att skapa ett inbjudande torg med tydlig karaktär, säger Anton Svensson, projekteringsingenjör på Tekniska förvaltningen.

Posttorget kommer även att smyckas med det nya konstverket Vargen, som är en skulptur som visar en varg med en stor pratbubbla. Verket har skapats av konstnärsduon Nathalie Djurberg samt Hans Berg.

– När konstnärerna var på besök för att titta på tänkbara platser, fastnade de lite extra för just Posttorget, säger Eva Eriksdotter, museichef på Borås Konstmuseum.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.