GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Covidfallen ökar ytterligare

Covidfallen fortsätter att öka i Västra Götaland.
– Smittspridningen är allra högst i Boråsområdet, och ökar också mest där, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg.
Borås • Publicerad 1 december 2021 • Uppdaterad 2 december 2021
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Anton Hedberg

Förra veckan bekräftades 1 670 nysmittade personer i Västra Götalandsregionen. Det är en ökning med 54 procent sedan vecka 46. De flesta sjuka är i skolåldern men det går att se en ökning i de flesta åldersgrupperna.

Smittspridningen i förhållande till befolkningsmängd är störst i Boråsområdet.

– Ökningen mellan vecka 46 och 47 ser också ut att vara högst i det området. Det är viktigt att de som bor i Boråsregionen är medvetna om det och är mer försiktiga, säger smittskyddsläkaren Thomas Wahlberg.

Han poängterar vikten av att stanna hemma vid övre luftvägssymtom.

– Man ska inte tänka att ”jag är nog bara lite förkyld”. Man ska inte gå till jobbet eller skolan, och man ska inte trängas i affärer eller köpcentrum. Och man ska provta sig.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.