GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Butik i centrala Borås säljs

Rambutiken Wahlström Konst i centrala Borås är ute för försäljning i en så kallad affärsöverlåtelse.
– Det är en säker bransch. Folk vill ha bilder på väggarna, och då är behövs ramarna, säger ägaren Ulf Bressler.
Borås • Publicerad 29 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Wahlström Konst har funnits i cirka 50 år och sysslar bland annat med inramningar. Nu ligger butiken ute för försäljning i en affärsöverlåtelse.
Wahlström Konst har funnits i cirka 50 år och sysslar bland annat med inramningar. Nu ligger butiken ute för försäljning i en affärsöverlåtelse.Foto: Anton Lorentzson

För cirka 50 år sedan öppnade ram- och konstnärsmaterialsbutiken Wahlström Konst. Sedan dess har verksamheten tillhandahållit ramar till boråsarna.

2016 tog Ulf Bressler över butiken från de förra ägarna, men nu är det dags för honom att sälja.

– Jag fyller 65 år nästa år och livet är för kort för att bara jobba. Trots att det är ett väldigt roligt jobb så vill jag ägna mig åt andra saker, säger han.

Rambutiken är belägen på Stora Brogatan 12 och har en egen ramverkstad. Ulf Bressler berättar att kundunderlaget är brett i Borås och att arbetsuppgifterna varierar. Det kan vara att göra en helt ny ram till att restaurera en gammal ram. Butiken säljer även konstnärsmaterial.

– Det är alltid någon som behöver en inramning varje dag, ibland flera stycken om dagen. Så efterfrågan på ramar är god i Borås, menar han.

Affärsöverlåtelsen ligger på 300 000 kronor och företaget har en omsättning på omkring 1,7 miljoner kronor. Ulf Bressler kommer hjälpa till med viss utbildning och support till den nya ägaren.

– Man bör nog vara praktiskt lagd. Förhoppningsvis blir det någon vettig person som tar över. Det vore synd om verksamheten skulle upphöra, säger Bressler.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.