GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bussföretaget vill stänga framdörrarna

Bussföretaget Nobina att framdörrarna på deras bussar ska stängas. Anledningen är för att skydda förarna mot den stora smittspridningen
Borås/Sjuhärad • Publicerad 13 januari 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Helena Berg

Bussföretaget Nobina vill stänga framdörrarna på sina bussar i hela landet för att skydda sina förare. Det rapporterar Ekot.

För bussarna i Sjuhärad har det ännu inte fattats något beslut. Men en dialog pågår med Västtrafik på hur situationen ska hanteras.

Ett par åtgärder för att skydda förarna har redan införts. Bland annat är de främre stolsraderna avstängda och förarna har tilldelats andningsskydd.

Det är ännu oklart när och om beslutet fattas, men förarnas arbetsmiljö är prioritet enligt Västtrafik.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.