GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Brist på sjuksköterskor - och praktikplatser

Under sommaren på Södra Älvsborgs sjukhus har det varit brist på sjuksköterskor. Fler skulle kunna utbildas men det finns inte praktikplatser.
Borås • Publicerad 10 augusti 2022
Södra Älvsborgs sjukhus. Arkivbild.
Södra Älvsborgs sjukhus. Arkivbild.

P4 Sjuhärad rapporterar att det är brist på sjuksköterskor på Södra Älvsborgs sjukhus. Under sommaren har det varit stor press inom vården och det har varit en av de tuffaste somrarna någonsin, enligt Ellinor Johansson, sjuksköterska på SÄS och huvudskyddsombud på vårdförbundet.

Hon berättar för P4 Sjuhärad att det inneburit överbeläggningar, övertid och dubbla arbetspass. På grund av det har många mått dåligt.

På Högskolan i Borås finns kapacitet för att kunna utbilda fler sjuksköterskor men det finns inte tillräckligt med praktikplatser.

– Även om vi har kapaciteten så blir vi låsta av att inte kunna skicka ut våra studenter på praktik, säger Katarina Karlsson till P4 Sjuhärad.

Erbjudande: Nu kan du läsa BT gratis i tre månader

Vill du läsa mer journalistik från Borås? Just nu får du läsa allt innehåll på bt.se i tre månader utan kostnad. Du behöver inte registrera något betalkort och prenumerationen upphör automatiskt.

Sigrid RosenfeldtSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.