GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Boråsföretagare misstänks för miljonsvindel

     Företagaren från Borås ska ha utnyttjat det svenska välfärdssystemet och stod åtalad för grova ekobrott. Strax innan han skulle upp i domstol drog han utomlands. Nu, ett år senare, har mannen frihetsberövats och rättegången inletts.
     Borås • Publicerad 15 september 2021
     Rättegången mot mannen som står åtalad på flera punkter har nu dragit igång och förväntas pågå till slutet av september.
     Rättegången mot mannen som står åtalad på flera punkter har nu dragit igång och förväntas pågå till slutet av september.
     Foto: Arkiv: Leif Andersson

     Fem fall av grovt bokföringsbrott, tre fall av grovt försvårande av skattekontroll och grovt bidragsbrott. Det är många punkter som mannen står åtalad för. Mannen misstänks bland annat ha fifflat med löner och brottsligheten anses ha varit systematisk, då mannen planerat och utnyttjat det svenska välfärdssystemet.

     Åtalet är över 2,5 år gammalt men mannen lämnade Sverige förra hösten, en vecka innan rättegången skulle starta.

     För några veckor sedan greps mannen på gränsen till Kroatien efter att ha blivit internationellt efterlyst. Den stora rättegången kan nu börja och beräknas pågå till den 27 september.

     Mannen förnekar samtliga misstankar mot honom.

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås?

     Just nu kan du köpa paketet BT Digital Plus i fyra månader för totalt 400 kr.

     Du får bland annat granskande reportage, livesändningar och senaste nytt från Borås och Sjuhärad.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.