GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Borås strävar efter en fimpfri födelsedag

     Borås vill vara fimpfritt på sin 400-årsdag.
     Borås vill vara fimpfritt på sin 400-årsdag.
     Foto: Pressbild

     29 juni fyller Borås 400 år.

     ”Vad kan vara en bättre present än att se till att hela Borås den dagen är helt fri från fimpar på marken som ett avstamp inför en fimpfri framtid?” skriver Borås stad i ett pressmeddelande.

     Samarbetsgruppen Borås rent och snyggt driver just nu en kampanj som förhoppningsvis ska öppna boråsarnas ögon för fimpproblematiken. Sju av tio skräp som slängs på marken är en fimp och i Borås slängs ungefär tio miljoner fimpar på fel plats varje år, enligt Borås stad.

     En del av kampanjen är att 60 solcellsdrivna, smarta papperskorgar har fått nya utseenden med serieteckningar där det är tydligt var fimparna ska slängas. Budskapen kommuniceras ur fimpen Cigges eget perspektiv. Han vill gärna sluta sitt liv tillsammans med andra fimpar i en askkopp eller i en papperskorg och inte i näbben på en trut eller som fiskmat.

     – Vi tror på att väcka uppmärksamhet med hjälp av humor, och sedan sprida budskap om hur farliga fimparna faktiskt är för miljön. Vi vill att alla ska önska sig en fimpfri stad, oavsett om man röker eller inte, säger kommunikationsstrateg Annika Klemming.