Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Borås Stadsteater minskar antalet tekniska tjänster - och ändrar arbetsbeskrivningen

     Borås Stadsteater.
     Borås Stadsteater.
     Foto: Anders Robertsson

     Vi har tidigare rapporterat om att Borås Stadsteater vill anställa fler skådespelare till ensemblen. Även de administrativa tjänsterna kommer att utökas. Men den tekniska personalen blir färre. Det var BT först att rapportera.

     Enligt dokument som Borås Tidning tagit del av ska förslaget gälla en ny organisation som beräknas börja hösten 2022.

     Utöver att den tekniska personalen blir färre kommer även tjänsterna att ändras. Ett exempel på detta är att multitjänster kommer att införas. Det innebär i praktiken att en ljudtekniker även ska kunna hantera ljuset, exempelvis.

     Förslaget har väckt reaktioner bland personalen.

     – Folk är förstås oroliga för om de får behålla jobbet eller inte. Jag är också rädd för att betydligt fler personer får gå när man ser vilken multikompetens som ledningen efterfrågar i den nya organisationen, säger en anställd på teatern, som vill vara anonym, till BT.

     Läs mer på BT.