GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Borås stad anställer tio stadsdelsvärdar för att öka tryggheten i centrum - kostar miljoner

     Borås • Publicerad 13 juni 2021
     Stadsdelsvärdar i Norrby vid ett tidigare tillfälle. Personerna på bilden heter Mohamed Gardifiil, Abdulaziz Oldar och Mohammad Asmer.
     Stadsdelsvärdar i Norrby vid ett tidigare tillfälle. Personerna på bilden heter Mohamed Gardifiil, Abdulaziz Oldar och Mohammad Asmer.
     Foto: Lars-Åke Green

     De nya stadsdelsvärdarna ska vara på plats senast i september. Satsningen kommer att kosta drygt 3,8 miljoner kronor fram till 2022. Pengarna tas från de fem miljoner kronor som är öronmärkta för bland annat brottsförebyggande åtgärder.

     De tio tjänsterna är uppdelade i åtta stadsdelsvärdar och två teamledare.

     – Det är ett komplement av det förebyggande arbetet från stadens sida men de tar inte över de polisiära uppgifterna. De har också förmånen att de kan jobba över hela stan, till skillnad från ordningsvakter, säger kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S) till BT.

     Isabelle HaagSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.