GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Borås politiker sa ja till snabbjärnvägen och vill ha triangelspår till Jönköping och Ulricehamn

     Borås politiker ställer sig bakom det förslag som Trafikverket rangordnar som sitt huvudalternativ för sträckan Göteborg-Borås.
     Borås politiker ställer sig bakom det förslag som Trafikverket rangordnar som sitt huvudalternativ för sträckan Göteborg-Borås.
     Foto: Lars-Åke Green

     Borås politiker sa ja till järnvägsförslaget mellan Borås och Göteborg, men skickade med en förfrågan om triangelspår till Jönköping och Ulriehamn.

     – Det här är ett av de viktigaste ärendena vi har haft på ganska länge, sade ansvarigt kommunalråd Tom Andersson (MP), när frågan om snabbjärnvägen diskuterades i kommunstyrelsen under måndagen. Det rapporterar BT.

     Huvudförslaget från Trafikverket innebär stationer i Mölndal och i en tunnel under Landvetter flygplats. Tåget går sedan vidare in mot Borås söder om Viaredssjön.

     Samrådet för Borås-Göteborg pågår i ytterligare några dagar. Till och med den 11 juni kan synpunkter lämnas på Trafikverkets webbsida.

     Läs mer på BT.