GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Borås: Förare avled efter olycka med spikmatta – förundersökning mot polisen läggs ned

Det var i höstas som en man i 40-årsåldern avled efter att polisen lagt ut en spikmatta på riksväg 40 för att stoppa föraren från grov vårdslöshet i trafiken. Nu läggs förundersökningen mot polisen ned, rapporterar P4 Sjuhärad.
Borås • Publicerad 20 juni 2022

Föraren blev jagad på riksväg 40 av polisen efter att han först kört om polisbilen i mycket hög fart.

I en kurva voltade mannen av vägen och avled.

Förundersökningen mot polisen läggs nu ned, dels för att man inte ser något fel med polisens agerande.

– Befälet som har beslutat att den här spikmattan skulle placeras på vägbanan, har inte gjort något fel utifrån den informationen som den hade. I övrigt har vi heller inte kunnat se något straffbart tjänstefel i något led egentligen, säger chefsåklagare Jim Westberg till P4 Sjuhärad.

Westberg menar att ställa fram en spikmatta är det bästa tänkbara i liknande situationer.

– Man föredrar spikmatta framför andra åtgärder som prejning och andra hinder. Spikmatta är det att föredra, det är det lägsta våldet om man säger så.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.