GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Borås bilister får hjälp att hitta ledig parkeringsplats

Easypark lanserar den intelligenta tjänsten “Find”, som hjälper bilförare hitta gator som med hög sannolikhet har lediga parkeringsplatser, direkt i Easypark-appen.
Borås • Publicerad 14 januari 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Linn Svalö

Den nya tjänsten bygger på år av forskning och utveckling av en smart mjukvara som samlar in data om trafik- och parkeringsflöden som sedan analyseras med hjälp av artificiell intelligens.

Tjänsten ger städer möjlighet att se hur förändringar i parkeringsutbudet, som till exempel priser, regleringar och nya parkeringsplatser, påverkar tillgängligheten för stadens invånare.

Gator och garage med stor sannolikhet för ledig plats är gröna, gator med lägre sannolikhet är gula, och gator som tenderar vara fulla blir rödmarkerade i Easypark-appen.

– På Easypark är vi stolta över att kunna bidra med lösningar som förenklar parkeringen och framkomligheten i våra städer. Borås är nästa stad att visa vägen för hur man kan arbeta med databaserade insikter för att optimera trafikflödet, på ett sätt som inte varit möjligt tidigare. Tester har visat att vår Find-tjänst kan reducera tiden man letar efter en parkeringsplats upp till 50 procent, och således antalet bilar som cirkulerar i staden. Det gör stor skillnad i byggandet av en hållbar stad, säger Anders Bäck, Sverigechef på Easypark, i ett pressmeddelande.

Borås blir första stad i Västsverige som köper in funktionen från Easypark.

– Det känns bra att kunna anpassa och förändra staden i en riktning som ger ett direkt värde till alla som bor här, säger Birgitta Neugebauer, vd på Borås Kommuns Parkerings AB, i pressmeddelandet.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.