GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunen anordnar gala med ukrainsk konst

Medan Rysslands krig mot Ukraina pågår och människor flyr sina hem, finns också ett ständigt angrepp mot ukrainsk kultur. Nu bjuder Kulturförvaltningen i Borås in till en kväll där kulturens roll under krig tas upp.
Borås • Publicerad 27 april 2022
bild 1/2
Samar Jabri är kultursekreterare för vuxna på Kulturförvaltningen i Borås.
Ida Burén, kulturchefen i Borås, är en av de medverkande i panelen under kvällen.
Samar Jabri är kultursekreterare för vuxna på Kulturförvaltningen i Borås.
Ida Burén, kulturchefen i Borås, är en av de medverkande i panelen under kvällen.

Invasionen har inneburit större hot för Ukrainas kultur och på längre sikt – hot mot bevarandet av landets historia.

– Vi har fått frågan ”varför är det viktigt att prata om kulturen när folk flyr för sina liv?” Men förutom hot mot liv, hälsa och människors hem, så sker också hot mot kulturarvet som är en del av en människas identitet, säger Samar Jabri, på Kulturförvaltningen i Borås till BT.

Nu bjuds Boråsarna in till en kväll fylld av flera olika inslag. Bland annat kommer man kunna se en fotoutställning av ukrainska dokumentär-och konsertfotografer, lyssna till ukrainsk-svenska pianisten Natalya Pasichnyk och höra på ett panelsamtal om kulturarvets betydelse i krig. Samtalet avslutas med en frågestund.

Kvällen anordnas 17 maj på Borås stadsteater och har fått namnet ”Україна – En kväll om kultur i krig”.

Läs mer här.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.