GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Boende låstes in på äldreboende

     En boende på ett äldreboende i Borås låstes in på sitt rum i juli månad. Utredningen visar att händelsen var ett missförhållande enligt Lex Sarah.
     Borås • Publicerad 14 oktober 2021
     Genrebild. Bilden har ingenting med händelsen att göra.
     Genrebild. Bilden har ingenting med händelsen att göra.
     Foto: Anton Hedberg

     Enligt Lex Sarah-rapporten som gjordes efter händelsen ska en undersköterska bland annat låst in boende och stängt av larm.

     Undersköterskan ska enligt rapporten lagat mat och blivit irriterad på en bonde som tittade på från sin rullstol. Undersköterskan ska ha vänt rullstollen mot väggen och sagt ”jag orkar inte med dig, du psykar mig”. Den boende vände sig om igen och då körde undersköterskan in den på boende på sitt rum och låste dörren.

     Enligt rapporten kommer utredaren fram till att händelsen var ett missförhållande och att det förekommit brister i både bemötande och i insatser. Hur personen som brustit ska hanteras är upp till enhetschefen och personalenheten.

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås?

     Just nu kan du köpa paketet BT Digital Plus i fyra månader för totalt 400 kr.

     Du får bland annat granskande reportage, livesändningar och senaste nytt från Borås och Sjuhärad.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.