GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

BESLUTET: Så här högt kan höghuset i centrala Borås bli

Under onsdagskvällen ska kommunfullmäktige i Borås bestämma sig för en ny detaljplan angående det kommande höghuset Morfeus, på Knalletorget vid Viskan i centrala Borås.
Borås • Publicerad 22 juni 2022 • Uppdaterad 22 juni 2022
Ifall höghuset Morfeus blir 1-5 eller 19-24 våningar ska avgöras under onsdagskvällen i kommunfullmäktige.
Ifall höghuset Morfeus blir 1-5 eller 19-24 våningar ska avgöras under onsdagskvällen i kommunfullmäktige.Foto: Illustration: Forum arkitekter.

Kommunfullmäktige kommer avgöra om Morfeus ska bli 1-5 eller 19-24 våningar.

Bakom Morfeus står fastighetsbolaget Willhelm. Där är man överens om att man vill bygga det högre alternativet med 140 hyresrätter.

– Det är en speciell skrivelse. Borås stadsarkitekt Richard Mattsson har varit tydlig med att man vill undvika något som är ett mellanting, säger Rikard Norström, nyproduktionschef på Willhelm till BT.

Ifall det blir 19 eller 24 våningar kommer dock fastställas i ett senare läge.

– Vi har ritat på det här huset i väldigt många olika varianter, det är absolut ingenting som är fastslaget än, säger Rikard Norström till BT.

Läs mer här.

Snabb fakta om Morfeus

• Uppförs av: Willhem

• Beskrivning: Ett höghus, 19 till 24 våningar högt mitt emot Quality hotel Grand, på andra sidan Lilla Brogatan. I bottenvåningen finns utrymme för en inglasad uteservering mot Knalletorget.

• Antal bostäder: 140 hyresrätter.

• Byggstart: Willhem hoppas kunna börja bygga våren 2023.

• Inflyttning: Sommaren 2025.

• Hyra: Bolaget skissar på en kvadratmeterhyra på 1900 kronor vilket skulle innebär en månadshyra på uppåt 8500 kronor för en tvårumslägenhet på cirka 40 kvadrat.

Källa: BT

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.