GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

BESKEDET: Höghuset Morfeus får grönt ljus i Borås – så högt blir det

Efter en lång debatt under onsdagskvällen beslutade kommunfullmäktige i Borås till slut att det omdiskuterade höghuset Morfeus blir av.
Borås • Publicerad 22 juni 2022 • Uppdaterad 22 juni 2022
Höghuset Morfeus blir av.
Höghuset Morfeus blir av.Foto: Illustration: Forum arkitekter.

Under dagen skrev DLY om att kommunfullmäktige bland annat skulle rösta om hur många våningar höghuset Morfeus kommer ha ifall det blir av och nu står det klart.

Höghuset kommer att bli 24 våningar högt, om allt går enligt planen.

Beslutet fick en bred majoritet i kommunfullmäktige. Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna reserverades sig från att rösta och därtill avstod en vänsterpartist från att rösta över huvud taget, rapporterar BT.

Läs mer här.

Snabb fakta om Morfeus

• Uppförs av: Willhem

• Beskrivning: Ett höghus, 24 våningar högt mitt emot Quality hotel Grand, på andra sidan Lilla Brogatan. I bottenvåningen finns utrymme för en inglasad uteservering mot Knalletorget.

• Antal bostäder: 140 hyresrätter.

• Byggstart: Willhem hoppas kunna börja bygga våren 2023.

• Inflyttning: Sommaren 2025.

• Hyra: Bolaget skissar på en kvadratmeterhyra på 1900 kronor vilket skulle innebär en månadshyra på uppåt 8500 kronor för en tvårumslägenhet på cirka 40 kvadrat.

Källa: BT

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.