GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polisen bekräftar: Paludan ansöker om att komma till Norrby

För två veckor sedan fick Rasmus Paludan, partiledare för högerextrema Stram kurs, en nekad ansökan om att bränna koranen. Nu ansöker han igen.
Borås • Publicerad 4 maj 2022 • Uppdaterad 5 maj 2022
Paludan planerar att stå utanför moskén i Norrby och berätta om sitt parti samt kritisera Islam.
Paludan planerar att stå utanför moskén i Norrby och berätta om sitt parti samt kritisera Islam.Foto: Håkon Mosvold Larsen

Men under onsdagen bekräftade Rasmus Paludan att han återigen ansökt om demonstrationstillstånd till en allmän sammankomst i Borås.

I sin ansökan skriver han att den 12 maj, ska han stå utanför moskén på Norrby och hålla ett valmöte för partiet Stram kurs där han ska ”berätta om sin politik samt kritisera Islam.”

Han tillägger att han kommer ha med sig megafon, böcker och tändare, något som indikerar på att det planeras för fler koranbränningar. Han har även ansökt om att få komma till Göteborg och Trollhättan.

Peder Englund, avdelningschef på Centrum för kunskap och säkerhet (CKS), tror att Paludans andra ansökan handlar mest om att provocera.

– Många förvaltningar och bolag har gjort allt för att förhindra våldsyttringar. Då klarade vi oss undan en massa elände. Det var ett bra grepp som gav ett bra resultat och det kommer vi göra nu igen, säger han till BT.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.