GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

BEKRÄFTAT: Hit kommer Rasmus Paludan i Borås

Under torsdagen kommer högerextremistiske Rasmus Paludan till Borås för en allmän sammankomst. Nu har polisen avsett en annan plats än den Paludan först önskade, som ska vara tillräckligt säker.
Borås • Publicerad 11 maj 2022 • Uppdaterad 11 maj 2022
12 maj kommer Paludan hålla allmäna sammankomster i Borås, Frölunda torg i Göteborg samt Trollhättan.
12 maj kommer Paludan hålla allmäna sammankomster i Borås, Frölunda torg i Göteborg samt Trollhättan.Foto: Håkon Mosvold Larsen

Det är i Borås stadspark som Paludans valmöte för sitt parti Stram kurs, kommer hållas.

– När vi meddelar tillstånd för allmän sammankomst eller en demonstration, så tittar vi på den platsen. Och bedömer den utifrån säkerhetsläge. Den platsen som han först önskade, Norrby, har vi avslagit, istället har vi medlat honom denna platsen, menar Anders Börjesson, kommenderingschef, till P4 Sjuhärad.

Paludan säger dock till BT att han kommer överklaga polisens beslut om att flytta sammankomsten till stadsparken.

Läs mer här.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.