GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bearded Villains träff samlade in tusentals kronor

I slutet av juli träffades Bearded Villains i Borås för att samla in pengar. Resultatet blev över förväntan.
Borås • Publicerad lördag 13:00
Foto: Privat

Rickard Harvonen arrangerade den stora träffen i Borås där flera ”skäggisar”, som han själv uttrycker det, samlades. De hör alla till skäggklubben och brödraskapet Bearded Villains där det viktigaste, förutom skägget, är allas lika värde. Och kramar.

– Vi kramas mycket. Varje gång vi träffas. Det är en del av oss, mycket kramar och omtänksamhet, berättar Rickard och säger att han märkte att det fanns ett uppdämt behov efter pandemin.

– Vi kan se lite farliga ut med skägget och västarna men det är en bunt med nallebjörnar hela gänget, säger han.

Det är ett forum där medlemmarna kan prata om allt från skäggvård till psykisk ohälsa. De arbetar också aktivt med välgörenhet mot rasism, mobbning och homofobi.

Pandemin har gjort att de inte träffats så mycket de senaste åren. Rickard berättar om träffen han arrangerade i Borås i slutet av juli:

– Ibland träffas vi och bara umgås men jag ville göra något mer den här gången. En sorts 2.0 variant av det. Vi hade bland annat en auktion där skäggprodukter auktionerades ut och alla pengar gick till Kvinno- och tjejjouren i Borås.

Han säger att förväntningarna bara låg på några få tusenlappar. Men totalsumman blev strax över 14.000 kronor.

Sigrid RosenfeldtSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.