GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Barnvakt förgrep sig sexuellt på femåring

     Borås/Sverige • Publicerad 6 april 2021
     Genrebild.
     Genrebild.
     Foto: Lena Gunnarsson

     Tidigare i år åtalades en 30-årig man misstänkt för grov våldtäkt mot barn, det barn han hade varit barnvakt åt ett flertal gånger.

     Barnet, fem år gammal, berättade för sin ena förälder att hen tvingats sitta i mannens knä, om smärtor i underlivet och beskrev även scener som kunde tolkas som sexuella. Föräldrarna hade även märkt förändringar i barnets beteende.

     Enligt åtalet hade mannen vid flera tillfällen utsatt barnet för ”sexuella handlingar jämförliga med samlad”.

     Mannen kommer inte från Borås, men han arbetade som barnvakt i staden när övergreppen begicks.

     Barnvakten döms för sexuellt övergrepp mot barn till fyra månaders fängelse.

     I domen står det också att det inte har gått att bevisa att övergreppen har skett vid mer än ett tillfälle.

     Mannen har fått göra en psykiatrisk undersökning. Bedömningen blev att han inte lider av någon allvarlig psykisk störning, varken vid undersökningstillfället eller brottstillfället.

     Barnvakten ska även betala 20 000 kronor i skadestånd till femåringen.

     Isabelle HaagSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.