GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Avfallstaxan höjs - så påverkar det boråsarna

     Borås • Publicerad 9 juni 2021
     Genrebild.
     Genrebild.
     Foto: Jan Pettersson

     Nästa år börjar Borås energi och miljös nya återvinningstaxa (tidigare kallad avfallstaxa) att gälla. Taxan höjs med sex procent.

     – Vi såg behov av att modernisera återvinningstaxan med tanke på att utvecklingen går snabbt framåt inom återvinningsområdet, bland annat hur vi hämtar avfall. Vi har anpassat taxan till dagens olika system och behov, säger Jonas Holmberg, marknadschef på Borås energi och miljö till BT.

     En av anledningarna till höjningen ska vara införandet av det nya sopsystemet.

     Isabelle HaagSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.