GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Arenamottagningen släpper igenom fler för dos tre

Två regioner har redan sänkt tidsintervallen mellan dos två och tre, från sex till fem månader. Västra Götaland inväntar fortfarande officiellt klartecken från FHM. Arenamottagningen har dock tjuvstartat.
Borås • Publicerad 12 januari 2022
Arkivbild. Arenamottagningen släpper redan igenom folk som tagit dos två för mindre än sex månader sedan.
Arkivbild. Arenamottagningen släpper redan igenom folk som tagit dos två för mindre än sex månader sedan.Foto: Lars-Åke Green

Åldersgränsen för att ta den tredje dosen sänktes i måndags till 18 år. Men för många mellan 18 och 50 har det ännu inte gått sex månader sedan den andra dosen.

Folkhälsomyndigheten beslutar om nya intervall och ett sådant väntas komma under torsdagen. Men på Arenamottagningen i Borås tar man redan in personer som tog dos två för mindre än sex månader sedan.

– Regionen uppmanar oss att vara frikostiga. Vi släpper redan nu igenom folk som tog andra dosen för 5-5,5 månader sedan, säger Per Svensson, samordnare på Arenamottagningen, till BT.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.