GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Antalet covidpatienter på Säs högre än under sommaren

     Den senaste månaden har antalet covidpatienter som vårdas på Säs (Södra Älvsborgs sjukhus) hamnat på en ny högre nivå än under sommaren. Det är främst ovaccinerade personer som läggs in.
     Borås • Publicerad 15 september 2021
     Arkivbild.
     Arkivbild.
     Foto: Niclas Liljenby

     Siffrorna är inte lika höga som under våren och vintern, men sjukhuset har tagit fram en plan för att kunna ta emot fler patienter. En åtgärd är att ställa in viss planerad vård.

     – Det är tyvärr sådant vi får ha i baktanke om vi får en väldig topp av covid, säger chefsläkaren Sara Degerman Carlsson till P4 Sjuhärad.

     I dagsläget är majoriteten som behöver vård för covid ovaccinerade personer från 30 år och uppåt. Lösningen är enkel enligt chefsläkaren.

     – Det som är oerhört viktigt är att vaccinera sig, eftersom vi ser att det kan rädda liv, säger hon.

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås?

     Just nu kan du köpa paketet BT Digital Plus i fyra månader för totalt 400 kr.

     Du får bland annat granskande reportage, livesändningar och senaste nytt från Borås och Sjuhärad.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.