GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Anordnade klädinsamling för välgörenhet

Elevkåren Teknis anordnade klädinsamlingsdag på Sven Eriksonsgymnasiet. Hela åtta backar med kläder fick de ihop. Kläderna har nu skänkts till Erikshjälpen i Borås.
Borås • Publicerad 3 december 2021
Arkivbild. Elevkåren Teknis på Sven Eriksonsgymnasiet anordnade klädinsamling och skänkte kläderna till välgörenhet.
Arkivbild. Elevkåren Teknis på Sven Eriksonsgymnasiet anordnade klädinsamling och skänkte kläderna till välgörenhet.Foto: Jan Pettersson

Under onsdagen kunde elever och lärare på Sven Eriksonsgymnasiet skänka bort sina oanvända kläder i skolans aula. Efter skoltid kunde alla boråsare göra samma sak.

– Vi ville skapa något när det närmar sig juletider, för folk att ge tillbaka till andra människor. Då tänkte vi att en klädinsamling är ett perfekt sätt, att man kan lämna kläder man inte har nytta av, säger Jonathan Söderberg, ordförande för elevkåren Teknis, till BT.

Insamlingen gjordes i samarbete med Erikshjälpen, en organisation som verkar för att stärka barns rättigheter, i Borås, som bidrog med backar att förvara kläderna i. Totalt blev det åtta backar som nu skänkts vidare till Erikshjälpen.

Reaktionerna på klädinsamlingen har varit goda och förhoppningen är att det ska bli ett återkommande arrangemang.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.