Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Anonymt arv på över en halv miljon kronor skänks till djurparken

     Arkivfoto, Borås djurpark.
     Arkivfoto, Borås djurpark.
     Foto: Lars-Åke Green

     Borås Djurparks bevarandefond berättar i ett pressmeddelande att de mottagit ett arv från en anonym privatperson på 750 000 kronor.

     – När den här mannen besökte oss för flera år sedan ville han veta mer om hur vi arbetade med internationella naturvårdsinsatser och vilka organisationer vi stöttade. Vi berättade om vårt mångåriga bevarandearbete och fick då information om att han önskade testamentera delar av sina tillgångar till oss efter sin bortgång, säger Bo Kjellson, ordförande i Borås Djurparks Bevarande- och insamlingsfond samt tidigare vd på Borås Djurpark, i pressmeddelandet.

     Arbetet med djurparkens bevarande- och insamlingsfond innebär att fonden samlar in pengar som öronmärks för att stödja bevarandearbete med hotade djur och livsmiljöer. Fondens insamlade medel doneras till organisationer och föreningar som i någon form bidrar till att skapa bättre förutsättningar för hotade arter och hela biotoper.

     De testamenterade pengarna ska enligt testamentet oavkortat användas till internationella naturvårdsinsatser och bevarandeprogram.

     – Att vi får en så stor summa betyder jättemycket och ger oss stora möjligheter att göra skillnad för de vilda djuren, berättar Bo Kjellson och tillägger att bidraget troligtvis kommer att användas till flera olika insatser.