GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Älgbrist i Västra Götaland

Älgen är förknippad med de svenska skogarna och kallas ”skogens konung”. Nu hotas den när älgarna blir allt färre.
Borås • Publicerad 9 augusti 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Staffan Lindbom

Aldrig någonsin har det varit så få älgar i Västra Götaland som det är i år, rapporterar GP. På vissa platser har de försvunnit helt och hållet.

Sedan 2012 har antalet älgar minskat och nu når det nya bottennivåer. Ett beslut från 2012 är en bidragande faktor. Då bestämdes att älgstammen skulle minskas för att minska skadorna på skogen.

Älgstammen har nu minskat, men det har inte fått den effekt som hoppats på. Det finns flera andra djur som kan orsaka skador på skogen som rådjur, dovhjort och kronhjort. Att älgstammen minskat har inte påverkat mängden skador på skogen.

Erbjudande: Nu kan du läsa BT gratis i tre månader

Vill du läsa mer journalistik från Borås? Just nu får du läsa allt innehåll på bt.se i tre månader utan kostnad. Du behöver inte registrera något betalkort och prenumerationen upphör automatiskt.

Sigrid RosenfeldtSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.