GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Abecita satsar på kvinnliga fotografer

     Manliga fotografer har tagit mycket plats på Abecita Popkonst & Foto. Men det blir det ändring på. Nu avsätter museet 300 000 kronor för att ge plats ut kvinnliga utställare.
     Borås • Publicerad 12 september 2021
     Michaéla Faily, museichef på Abecita Popkonst & Foto, vill lyfta blicken och skifta fokus. Man avsätter 300 000 kronor för att ge plats åt kvinnliga utställare.
     Michaéla Faily, museichef på Abecita Popkonst & Foto, vill lyfta blicken och skifta fokus. Man avsätter 300 000 kronor för att ge plats åt kvinnliga utställare.
     Foto: Christian Naumanen

     De senaste fyra åren har 59 procent av utställningarna varit från manliga fotografer på Abecita Popkonst & Foto. Nu vill museet satsa mer på kvinnliga fotografer. Det gör man genom att avsätta 300 000 kronor.

     – Vi vill möjliggöra att fler kvinnliga fotografer kommer hit och ställer ut, säger Michaéla Faily som är museichef, till BT.

     Hon poängterar att satsningen inte på något sätt handlar om att förminska kvinnliga fotografer. Istället har problemet legat hos museet själva varpå man nu vill ändra fokus.

     Varför man inte gjort den här satsningen tidigare menar museichefen till viss del grundar sig i gamla vanor samt utmaningar med ekonomin.

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås?

     Just nu kan du köpa paketet BT Digital Plus i fyra månader för totalt 400 kr.

     Du får bland annat granskande reportage, livesändningar och senaste nytt från Borås och Sjuhärad.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.