GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     250 år gammal släktgåta kan vara nära att lösas - men fordrar hjälp från ättling

     Borås • Publicerad 21 juli 2021 • Uppdaterad 22 juli 2021
     Borås.
     Borås.
     Foto: Anton Hedberg

     Leif Rosander har i 15 års tid försökt lösa en släktgåta som går tillbaka 250 år i tiden. Nu är det möjligt att han snart kan ha grävt fram ett svar, men han behöver hjälp av en ättling med gemensant y-dna.

     Leif Rosander har varit en del av den lokala släktforskarföreningen sedan 2005. På nätet har han lärt känna Christer Öberg från Luleå, som är en avlägsen släkting. Gemensamt har Christer och Leif grävt i det förflutna.

     – Våra rötter börjar med livet för en ogift piga för 250 år sedan. Det hade varit otroligt spännande att få svar på vad som egentligen hände, säger Leif Rosander, till BT.

     Isabelle HaagSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.