GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

22-årig man häktad för mordet på en 25-årig boråsare

En 22-åring som tidigare häktats för en skjutning som skedde 2020 har nu häktats igen. Enligt Borås tingsrätt är mannen skäligen misstänkt för mord samt grovt vapenbrott.
Publicerad torsdag 12:56 • Uppdaterad fredag 09:54
Några privatpersoner försökte rädda 25-åringens liv, men skadorna han fick från skotten var så svåra att han dog nästan direkt.
Några privatpersoner försökte rädda 25-åringens liv, men skadorna han fick från skotten var så svåra att han dog nästan direkt.Foto: BT

BT:s källor säger att den misstänkte 22-åringen har varit kopplad till det kriminella nätverket på Norrby och Kristineberg sedan flera år, och att nätverkets ledare har tidigare haft en konflikt med offret.

Den misstänkte var tydligen även nära brottsplatsen strax innan skottlossningen.

Kammaråklagare Andreas Ekengren hade det här att säga till BT:

– Enligt min uppfattning har det framkommit sådana omständigheter att bevisningen stärks mot honom. Det finns olika uppslag till vad som kan ligga till grund för mordet men det är inget jag vill gå ut med i nuläget.

Den misstänkte nekar till anklagelserna.

Carl LindSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.